Granulinis katilas RTB katilas.lt
Granuliniai katilai

Modernusis granulinis katilas RTB ir jo privalumai

Granulinis katilas RTB – Ready To Burn (liet. pasiruošęs degti). Granuliniai katilai RTB – tai pelnę inovatyvumo apdovanojimą, atsinaujinančios energijos produktai. Jie pasižymi maža oro tarša ir dideliu efektyvumu. RTB produktai gaminami Danijoje, visiškai modernizuotoje gamykloje, naudojant automatizuotą gamybos liniją. Ši ekonomiškai efektyvi gamybos platforma leidžia pasiūlyti pačias moderniausias centrinio granulinio šildymo galimybes rinkoje. Ir savaime suprantama, visiems norintiems, aukščiausios kokybės RTB granulinius katilus už prieinamą kainą.

Granulinis katilas RTB yra visiškai automatizuotas. Katilo automatika valdo karšto vandens kontūrą pagal temperatūros jutiklį, įdėtą vandens šildytuve. Jo veikimo principas pagal moduliacinę pavarą šildymui, kurios pralaidumą į sistemą įtakoja temperatūrinis jutiklis (kuris gali būti tiek lauke, tiek viduje pasirinktinai). Taip pat automatika turi 7 pakopų kreivę, pagal kurią pasirenkamas šildymo pavaros darbinis režimas. Pakopų temperatūrinis režimas gali keistis ir būti nustatomas paties vartotojo.

Automatinis granulių uždegimas komplektuojamas su keraminiu kaitinimo elementu. Užkūrimo metu tenas naudoja 300W elektros energijos. Granulių užkūrimo trukmė nuo 0–2min.

Kuro talpa neturi tiesioginio sąlyčio su degimo kamera. Ugnies patekimas į kuro talpą neįmanomas. Granulės į degiklį krenta laisvu kritimu iš aukščiausio taško į tarpinę kamerą, iš kurios, antrinio sraigto pagalba, transportuojamos į degimo vietą ant grotelių.

Granuliniai katilai RTB yra 5-emisijos klasės ir labai aukšto naudingumo koeficiento (nuo 90%). Taip pat jie yra nereiklūs traukai, todėl dūmtraukio diametras negali būti didesnis nei Ø 160.

Slėgiminio kompresoriaus automatinis degiklio valymas

Granulinis katilas RTB sraigtas Automatinė degiklio valymo sistema neleidžia pelenams kauptis degiklio galvutėje, periodiškai suspaustu oru nupūsdama degimo groteles. Tai leidžia efektyviau deginti granules ir pratęsia laiko tarpą tarp valymo darbų. Degiklyje įdėtas antrinis sraigtas, todėl be gedimo ar pašalinių daiktų, granulių strigimas pakeliui ant grotelių – neįmanomas.

 

Moduliacinis 90 pakopų degimo procesas

90 pakopų degiklis granulinis katilas RTBDėl išmanios RTB kontrolės ir labai tikslaus granulių dozavimo per išorinį ir vidinį sraigtą, degiklis gali gaminti šilumą net 90 pakopų ir įspūdingo pločio šilumos diapazonu nuo 10-100% galios. Šis technologinis pranašumas reiškia, kad daugumoje įrenginių nereikia akumuliacinės talpos, nes degiklis dinamiškai reaguoja į namų šilumos poreikį. Kai reikalinga maža šilumos apkrova, degiklio % galia sumažės, t.y., sumažins kW galingumą. Tuo pačiu metu degiklis dinamiškai valdys atitinkamą degalų ir oro mišinio kiekį, užtikrindamas optimalų degimą ir efektyvumą visais galios intervalais. Deguonies kiekį dūmuose reguliuoja RTB katile esantis lamda zondas. Rezultatas yra labai efektyvi ir švari degimo sistema, leidžianti patogiai išlaikyti norimą namų temperatūrą.

Automatinis šilumokaičio valymas slėgiminio kompresoriaus pagalba

Granulinis katilas RTB pjūvis katilas.ltAukštas metinis sistemos efektyvumas priklauso nuo jūsų granulinio katilo galimybių išvengti pelenų ir dulkių susidarymo ant katilo šilumokaičio. Bėgant laikui, pelenų ir dulkių susidarymas gali veikti kaip izoliacijos sluoksnis, ribojantis šilumos perdavimą iš granulių į katilą.

RTB oro kompresoriaus katilų valymo sistema yra labai efektyvus valymo būdas, kuris periodiškai suspaudžia orą virš katilo šilumokaičio paviršių; taip užtikrinant, kad šilumokaičio paviršius būtų švarus ir leistų išgauti didžiausią energijos kiekį iš deginamų granulių. RTB kompresoriaus valymo sistema yra tokia efektyvi, kad rankinis techninis valymas reikalingas tik iki vieno karto per metus. Todėl jums suteikiamas didesnis komfortas ir optimalus efektyvumas *. Taip pat RTB katilo šilumokaityje sudėti turbulizatoriai, kurie sumažina išeinančio dūmo greitį. Tai įtakoja aukštesnį naudingo veikimo koeficientą (efektyvumą).

* rezultatai gali skirtis priklausomai nuo granulių kokybės ir sistemos konfigūracijos. Norint gauti optimalius rezultatus, visada kreipkitės į įgaliotus RTB atstovus, kad jie galėtų jums patarti ar teisingai sumontuoti sistemą.

Granuliniai katilai RTB į Jūsų namus atvyks su:
  1. Nemokama internetinės stebėjimo ir operacijų sistemos Stokercloud 36 mėnesių prenumerata, katilo valdymu, serviso atstovams matomu nuotoliniu būdu (internetu).
  2. 10 colių belaidžiu jutikliniu ekranu, kuriame veikia V13 programėlė. Ją parsisiuntę į bet kokį Android prietaisą galėsite savo katilą stebėti ir valdyti iš bet kurios vietos. Prietaisų skaičius, kurie gali valdyti katilą, nėra ribojamas.

13 programėlės versija gali valdyti šias katilo funkcijas:

  • Apsaugos nuo vaikų režimą.
  • Karšto vandens prioritetą.
  • Srauto matavimą.
  • Dūmų temperatūrą.
  • Karšto vandens laikmačio funkciją.
  • Cirkuliacinio siurblio valdymą.
  • Kompresoriaus valymą.
  • Deguonies kontrolę.
  • Prisijungimą prie interneto per “Wi-Fi”.
  • SMS ir el. pašto pranešimus.
  • Katilo tvarkaraščio aktyvavimą.
  • Karšto vandens tvarkaraščio aktyvavimą.
  • Iki 2 zonų oro sąlygų kompensavimo reguliavimą.
  • Valymo parametrų nustatymus.
  • Sistemos siurblio valdymą.
  • Saulės šildymo reguliatorius.
  1. Automatine degiklio ir katilo valymo sistema oro kompresoriumi;
  2. Automatine pelenų suspaudimo funkcija;
  3. Automatiniu pelenų šalinimu. Iš pelenų dėžės pelenai išnešami sukūrenus 1–2tonas granulių. Išnešimo laikas (dažnumas) priklauso nuo granulių kokybės.
  4. O2 valdymu;
  5. Legendiniu „step-less“ 10-100% moduliaciniu degikliu.

Granulinis katilas RTB puikiai tinka tiek verslui – didesnėms administracinėms patalpoms, tiek privačių namų gyventojams. Visos sistemos suprojektuotos taip, kad be jokių pastangų ekologiškas ir ekonomiškas šildymas – garantuotas. Granuliniai katilai RTB taps puikiu Jūsų pagalbininku, reikalaus minimalios priežiūros ir bus draugiški vaikams, gyvūnams ir visai aplinkai. Jei Jums rūpi ekologija ir gamtos išsaugojimas įsigykite šiuos katilus ir tikrai neteks gailėtis!

Jeigu trūksta papildomos informacijos ar sunku išsirinkti sau tinkantį produktą– kreipkitės ir mūsų ekspertai Jums padės visais klausimais! Radote pigiau? Visa papildoma informacija ir pasiūlymai tel.: +370 611 35535 arba info@katilas.lt